Concert

Zaterdag 25 mei 2024   20u. (deuren open 19u30)
Locatie: Masereelhuis
Toegang: vrije bijdrage

Hommeles

Hommeles

Hommeles. Vier ambetanterikken uit centrum Antwerpen (gelogen, eentje komt uit borgerhout) maken muziek met slaande deuren en hete hangijzers. Drummer Erik is trumpiaans demonstratief, zanger Stef heeft linkse gedachten in zijn rechteroor en pianist Ed Fenderfun is tevens een varkenshond. Met Bongo Alan als percussieve kers op de taart doet dit ensemble alles voor 't vermaak van de toehoorders, van luidkeels meezingende nanana's tot Guido gezellige gedichten, jawèl! Hommeles heeft een vervolg geschreven op Guido's gedicht 'Boerken Naas'. Komt zien, luisteren en meedoen!

Hommeles website

Hommeles op vi.be

Hommeles op Facebook

Volxkeuken

Zaterdag 8 juni   19u.
Locatie: Masereelhuis

Lekker eten in leuk gezelschap

Volxkeuken

Een Volxkeuken is een gezellig, gezond en goedkoop eetmoment. Het doel is simpel: mensen samenbrengen en een gezonde maaltijd aanbieden.
De prijs wordt dus laag gehouden: €7 per volwassene (met kansenpas €5), €5 per kind tot en met 12 jaar.
Kinderen tot 6 jaar gratis.

Als je komt eten moet je wel inschrijven. Dit kan tot de donderdag voorafgaande aan de maaltijd.
Vegetarisch alternatief mogelijk.

Inschrijven:
Voor meer info of vragen kan je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het nummer 0471/592652 .

Ben je geïnteresseerd om een handje toe te steken (afwassen, boodschappen, helpen, koken…), laat het ons dan gerust weten.

De volxkeuken is een maandelijks evenement behalve in de zomer en in december. Noteer dus naast 8 juni ook alvast volgende data in je agenda voor dit gezellig samenzijn: 14 september, 12 oktober en 23 november.

Download onze Volxkeuken flyer

Volxkeuken

Zondagse boekenmarkt

Zondag 9 juni 2024   10u tot 13u
Locatie: Masereelhuis
Toegang gratis

Boek, koffie en spanning

Boekenverkoop

(foto Andrea Piacquadio via Pexels)

Juni is de maand van het spannende boek.

Voor de volgende editie van onze zondagse boekenmarkten hebben we extra boeken ingenomen. Een vers assortiment van kwalitatieve tweedehands boeken verlangt nu naar nieuwe, leesgrage eigenaren. Kom dus als boekenliefhebber ook op zondag 9 juni naar de boekenverkoop.

Omdat de maand juni traditioneel de maand van het spannende boek is, hebben we deze keer een keur aan spannende boeken voor u klaarliggen: misdaad-, actie- en avonturenromans alsook nagelbijtende thrillers liggen op u te wachten.

Gastvrouwen Veerle en Ann schenken je met veel plezier koffie, thee of een andere drank naar smaak.

Kom zeker langs. Snuffel tussen de vele boeken, laat je inspireren door de muziek en geniet van de warme sfeer van het Masereelhuis.

Wanneer?
Zondag 9 juni.

Van 10u tot 13u.

Tweedehands boeken kopen en verkopen

 

 

Concert

Zaterdag 15 juni 2024   20u. (deuren open 19u30)
Locatie: Masereelhuis
Toegang: vrije bijdrage

Guido Kersschot

Guido Kersschot

Geboren en getogen in Melsele, heeft muziek altijd een centrale rol gespeeld in Guido Kersschot's leven.

Gestart in het Melseels kinderkoor o.l.v. pastoor Sabot, ging de muzikale ontdekkingsreis echt van start. Na zang en blokfluit, volgde slagwerk en uiteindelijk ook de gitaar. Zo ging zijn muzikale ontwikkeling steeds verder. En zoals dat dan gaat, volgden er heel wat groepjes (Kastaar, The Teachers, The Hot Lick Soul Band, Spinelli Connection, Baneran) die zijn muzikale horizon ruim hebben verbreed. Momenteel toert hij met Triple Temper, een band met akoestische gitaren en bas waarin vooral samenzang centraal staat. Want dat is wat hem steeds bekoord heeft: een goede melodie met inspirerende zanglijnen.

Maar hij treedt ook graag solo op, enkel gewapend met zijn gitaar en stem. Een goede tekst, soms met een verhaal erbij om de achtergrond mee te geven en dat allemaal onder het motto “less means more”! Dat heeft menig publiek al kunnen bekoren, tot zelfs in Ierland, waar hij als busker elk jaar aan de slag gaat, zowel op straat als in pubs met lokale muzikanten! Ierland en de geschiedenis ervan sluipt dan ook geregeld binnen in de songkeuze.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker luisteren in het Masereelhuis te Sint-Niklaas.

Contactgegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Guido Kersschot met Baneran:

Meer artikelen …

Pagina 1 van 2